Tayyip Başkan, Dalavere Şampiyon!
Her ABD’ye gidişinde bir haller oluyor Tayyip Erdoğan’a. Artık kulağına ne fısıldıyorlarsa, çarşıya çıktığında annesinden her gördüğünü isteyen 5 yaşındaki yavrucağa dönüyor.
Tayyip’in ABD’de gördükten sonra rüyalarına giren son ‘numara’ ise ‘Başkanlık Sistemi’. BOP Eşbaşkanlığı yetmemiş olacak ki, bu sefer de “Başkan olacağım!” diye tutturdu. Hem de ne başkanlık! Hem kendi ‘Devlet Başkanı’ olacak, hem parlamento şimdi olduğu gibi kalacak! Öyle bir ‘demokrasi’ ki, otokrasiden ayırt etmek mümkün değil!
Pek çok liberal köşe yazarını bile dehşete düşüren bu öneriye, CHP lideri Deniz Baykal’dan da sert tepki geldi. Başbakan’ın hayal gördüğünü söyleyen Baykal, Erdoğan’ın 1993 yılında “Başkanlık sistemi Amerikan emperyalizminin bize tavsiyesidir” dediğini de anımsattı.
Erdoğan ve şürekâsının ABD ile ilişkili oldukları 1995’lerden beri biliniyor. O yüzden bir zamanların ‘emperyalizm’ çıkışlarına “One minute!” çıkışlarından fazla anlam yüklemek yersiz olur. Ama bu gelgitler, bir gerçeği de çok açık şekilde gözler önüne seriyor: AKP’nin attığı her adımın, Erdoğan’ın söylediği her sözün ardında bir Çapanoğlu var. İşime gelmedi mi yallah, geldi mi eyvallah! Hep bana, hep bana, Rabbena!..
Amma velâkin sizin işinize gelen, Türkiye halkının işine gelmiyor muhterem! Padişahlık hevesiniz maalesef kursağınızda kalacak. Başkanlık koltuğuna değil ama, Yüce Divan sandalyesine oturmanıza az kaldı!
İnternette Paylaş / Arkadaşına Gönder / Favorilere Ekle
| Sonraki > |
|---|
Neden TGB'li Oldum?
Damla Dinçşahin-İstanbul(3 Eylül 2010) 2006 yılında kurulduğunuzu öğrendiğimde, ne kadar çok zaman kaybetmişim dedim. Fakat hiç birşey için geç değildir diye düşünerek aranızda olmak istediğime karar verdim. Taksimde sizleri gördüğümde, sizi kameraya almakdan daha fazlasını yapmam gerektiği düşündüm. Benim için sizlerle olmak, sizlere ufak bi katkım olmasından daha fazla; sizlerle olmak kendim için önemli, kararlarım ve düşüncelerim için önemli. Sinem Ayver-Uşak (2 Eylül 2010) Hakkı Doğan-Balıkesir (1 Eylül 2010)
Zeliha Üzgün-Trabzon (1 Eylül 2010) Uğur Arslan-İstanbul (31 Ağustos 2010) "Uğur Arslan - İstanbul (31 Ağustos Salı) Mehmet Bozyel-Çanakkale (31 Ağustos 2020) "Geleceğimizin aydınlık Türkiyesi için, mutlaka olmazsa olmazlardan biri ATATÜR'ün ilerici aydınlık yolunda ilerleyecek gençlerimizi yetiştirmemizdir." Hakan Ak-Tekirdağ (31 Ağustos 2020) Onur Encür-Çanakkale (30 Ağustos 2010) Ergin Doğruer-İstanbul (29 Ağustos 2010) Nakşi Gökdoğan-Şanlıurfa (28 Ağustos 2010) Abdullah Karaman-Balıkesir (28 Ağustos 2010) Korcan Baysan (28 Ağustos 2010) Nesibe Oktav-Sakarya (27 Ağustos 2010) Bora Güldiker (24 Ağustos 2010): Suzan Yılmaz (23 Ağustos 2010): Pınar Saros (21 Ağustos 2010): Emir Kağan Arkıl (21 Ağustos 2010):
|
Görsel Galeri
Yeni Videolar
Son Yorumlar
ABD'den Türkiye'ye Ahlaksız Teklif!
abd işgal ettiği diğer ülkelerdeki izlediği politikayı iran ... Devamı...
06.09.10 02:00
Yazan: hakan durak
Zaman Yanlış Yumurtaları Sıktı
Aç tavuktan ziyade eceli gelen köpek mevzusuna benziyor bu d... Devamı...
06.09.10 01:03
Yazan: Osman
Zaman Yanlış Yumurtaları Sıktı
Evet doğru ve güzel bir eylem olsa da Öğrenci Kolektifleri'... Devamı...
06.09.10 00:59
Yazan: Neresi Karalama?
Biz Kimiz?
Neinn davasındasınız.. önemli olan şu anda iktidarr.. hem yi... Devamı...
06.09.10 00:17
Yazan: Aliemre..















Yorumlar
"Bir rüya gördüm,bir kaç kişi biraraya gelmiş, bazı soygunlar yapmaya başlamış. Bir iki derken, akıllılarından birisi demiş ki; yahu biz neden böyle ufak tefek soygunlarla uğraşalım ki. Daha büyük bir ÇETE (PARTİ) kuralım. Memleketi toptan ELE GEÇİRELİM. Ülkenin TAMAMINI SOYALIM. Peki bu nasıl olacak diye sormuşlar ?
Çok Basit demiş. Gideriz Amerikan GANGSTERLERİ ile anlaşırız. Onlara planımızı anlatırız. Onlara da hisslerini veririz, mesele hallolur demiş."
İşte Vural SAVAŞ'ın rüyası böyleymiş. Belki biraz değiştirerek yazmış olabilirim, değerli Vural SAVAŞ'tan ve okuyanlardan özür dilerim.
Bu rüyayı yorumlamaya gerek var mı ? Bana göre YOKTUR.
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.