TGB'nin cesareti ve başarısı: Ergenekon duruşmalarının görüntüleri ulusal basında
Silivri'den ilk kez görüntüler tgb.gen.tr'de yayınlandı. Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla tüm basın mensuplarına dağıtılan Silivri mahkemesinden görüntüleri yayınlama cesareti TGB gösterdi. 3 yıldır süren ve Türkiye'nin kamuoyunun yakından takip ettiği bir duruşma. Fotoğraf ve görüntü almak yasak. Herkesin merakla beklediği, gazetecilerin yayınlamak için fırsat kolladığı görüntüler, açılan bir dava nedeniyle avukatlara dağıtıldı. Salı günü yapılan basın toplantısı ile de tüm medyaya ulaştırılmış oldu. Bu açıklamadan sonra TGB sitesinde yer alan görüntüler internette ilgiyle izleniyor.
Bugünkü Milliyet ve Posta gazeteleri konuyla ilgili haber yaptılar.
İşte Milliyet'in haberi
Türkiye Gençlik Birliği, 7 Haziran 2010'daki duruşmanın görüntülerini internete koydu. Görüntüde, bir grup izleyici, Perinçek'in avukat Mehmet Cengiz'in de gözaltına alındığı operasyonu protesto ediyor.
Silivri Cezaevi'ndeki duruşmalardan ilk kez bu görüntüler yayınlandı . . . Ergenekon davasının duruşmalarına ait ilk görüntü ortaya çıktı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) adlı grubun internet sitesinde 7 Haziran 2010 tarihli Ergenekon duruşmasının mahkemedeki güvenlik kameralarından çekilmiş görüntüleri yayımlandı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde özel olarak inşa edilen salonda, yüksek güvenlik ve koruma tedbirleri altında iki yıldır devam eden Ergenekon davasının duruşmalarına ait ilk görüntüler Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'nin internet sitesinde yer aldı.
Görüntüde neler var?
İlgili yönetmelik gereği izleyici ya da gazeteciler tarafından sesli ya da görüntülü olarak kaydedilmesi yasak olan duruşmalar mahkeme salonuna kurulan sistemle mahkeme tarafından sesli ve görüntülü olarak kaydediliyordu. TGB'nin sitesinde yer alan görüntülerde 7 Haziran tarihli duruşmada 5 Haziran'da Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz ve eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da gözaltına alındığı Ergenekon operasyonunun duruşma izleyicileri tarafından protesto edilmesi yer alıyor. Görüntülerde ilk olarak Doğu Perinçek'in avukatlarından Hasan Basri Özbey'in "Ben burada cüppemi çıkartıyorum ve bu salonu terk ediyorum" diyerek cüppesini çıkartıyor. Bunun üzerine salonda yer alan diğer avukatlar cüppelerini çıkartarak salonu terk ediyor. İzleyici bölümündeki kişiler de ayağa kalkarak sloganlar atıyor. Bu sırada bazı sanıkların da bu sloganlara eşlik ettiği görülüyor. Bir kısım sanıklar ise duruşma salonunu terk ediyor. Danıştay saldırısı zanlılarından Osman Yıldırım'ın ise iki jandarma tarafından dışarıya çıkarıldığı görülüyor. Görüntülerdeki yer alan protestoya katılan 119 kişi,bugün Silivri'deki mahkemede ilk kez hakim karşısına çıkacak.
TGB'nin ilgili haberinin bağlantısı
Paylaş / Arkadaşına Gönder / Favorilere Ekle

Dünyanın ABD petrolüyle imtihanı
Mert Demir
TGB-ABD Başkanı

Bekle Bizi İstanbul!
Mahir Gümüş
TGB Konya

Anayasaya meşruluk kazandırmak!
Gamze Akbulut
TGB Trabzon

Devrimci mutluluk
Özgür Bursalı
TGB Muğla

Ortadoğu'da Kurtuluş Savaşı
Handan Yılmaz
TGB Trabzon

Psikolojik savaş,Siyaset ve Hayat
Erkin Kenar
TGB Zonguldak
Analar Deniz Doğurmalı
Yener Güneş
TGB Genel Sekreteri
Halka Umut OlmakEzgi Daryürek
TGB Manisa






